Школска слава

Потрудили смо се да Савиндан обележимо свечано, у духу традиције и неговања култа првог српског просветитеља и архиепископа. На јутарњој литургији у Ваведењској цркви окупио се значајан број ђака, родитеља и учитеља наше школе.

Уследила је свечаност организована у сали МЗ „Граднулица“, коју је отворио школски хор, под диригентском палицом наставнице музичке културе Иване Петричић.

Директорка школе, Маја Алмажан, поздравила је све присутне и честитала највећи школски празник, уз жељу да ОШ „Ђура Јакшић“ Зрењанин настави да негује светосавске вредности.

По устаљеној традицији, свечаност је настављена обредним сечењем славског колача, уз беседу свештеника Давора Стојановића. Овогодишњи кумови славе – одељења III3 и VII3 са својим старешинама, Весном Лугоња и Јеленом Бибин, предали су кумство за наредну годину одељењима I1 и V1 (старешине – Гордана Кнежевић и Игор Јакшић).

Уследиле су пригодне музичко-сценске тачке, које су припремиле учитељице четвртог разреда са својим ученицима, а уживали смо и у музичкој нумери, коју је извела талентована Ивана Горшћак, ученица VII1.

Дан Светог Саве јесте и свечана прилика када директорка похваљује и награђује књигом све наставнике/менторе, који су са ученицима постигли изузетне резултате на такмичењима у току претходне године, као и чланове колектива који су допринели у раду школе.

Свечани школски програм осмислила је учитељица Соња Вујаковић, координатор културних активности школе, а као одличан водитељ показао се, и овај пут, Павле Миличић, ученик VI1.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.