Дечја недеља 2013.

 

 –  у нижим разредима

 

И ове године су малишани наше школе уживали у дешавањима током Дечје недеље.Прво су се прошетали до Културног центра где су гледали анимирани цртани филм ,,Kruds’’. Веома им се свидео, а и свима вама  који читате овај текст  топло препоручујемо.

 

           decija2013nedelja01.jpg       decija2013nedelja02.jpg

 

 

 

 

 

У  уторак су се сви креативно изразили цртајући у школском дворишту на тему ,,Моја породица“, а потом је наступило прикупљање фотографија породица са троје или више деце.Од тих фотографија су направили предиван пано.

,,Ђурин таленат“ је нешто што се организује сваке године у нашој школи, па су тако  малишани показали да имамо много талентоване деце у нижим разредима. Гостовала нам је и Музичка школа ,,Јосиф Маринковић“ са својим хором, било је весело и толико добро да смо сви пожелели да смо део те певачке дружине.

decija2013nedelja06.jpg decija2013nedelja07.jpg decija2013nedelja08.jpg decija2013nedelja09.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Првацима се организовао свечани пријем у  Дечји савез, а у петак су сви показали колико су спретни на нашем полигону спретности.

decija2013nedelja10.jpg decija2013nedelja12.jpg decija2013nedelja11.jpg

 

 

 

 

 

На самом крају недеље је направљена изложба најлепших цртежа на којима је свако представио своју породицу.

decija2013nedelja03.jpg decija2013nedelja04.jpg decija2013nedelja05.jpg

 

 

 

 

 

И тако прође и ова Дечија недеља, надамо са да је нашим другарима било занимљиво.

 припремили  чланови новинарске секције

  –  у вишим разредима

Дечја недеља је иза нас, кад саберемо утиске било је одлично. Па, да се подсетимо:

Понедељак – све девојчице су се сјуриле да гледају кошаркашку утакмицу, екипа наше школе је победила гостујућу екипу из школе ,,Петар Петровић Његош“. Радовали смо се сви, а највише наши кошаркаши.

decija2103Nedelja-13.jpg decija2103Nedelja-14.jpg decija2103Nedelja-15.jpg

 

 

 

 

Уторак је наставница  Јелена Бибин организовала промоцију еко-патроле .Ученицима трећег, четвртог и петог разреда су присуствола и добили своја задужења..Потом се организовао квиз знања.Програм су водиле Дина Петров и Николина Горшћак, можемо вам рећи да су биле одличне. У квизу је победила екипа коју су чинили : Филип Красић(VIII 2), Марко Ралић (VII 2) и Бојана Станисављев(VI 2).

Среда је био дан за памћење. Прво је код нас гостовао хор Музичке школе ,,Јосиф Маринковић“, било је толико весело и лепо  да нам је било жао када су завршили. Потом је уследио ,,Ђурин таленат“,такмичење које је већ постало традиција у нашој школи. Многи су показали свој таленат, било је пуно успешних изведби, али жири је одабрао да победи група ,,Силом окупљени“ коју чине: Нина Горшћак, Боба Кирћански, Марко Непергаћа и Срђан Граовац. Програм су водили Дина Петров, Јасмина Аћин и Немања Тричковић, не верујемо да ћемо их мењати јер су свој део посла урадили савршено.

decija2103Nedelja-16.jpg decija2103Nedelja-17.jpg decija2103Nedelja-18.jpg

 

 

 

 

Четвртак и петак су били резервисани за спрт. Екипа наше школе је понво победила  у рукомету епику из школе ,,П.П.Његош“. Одржан је фудбалски турнир у оквиру школе, побели су дечаци VIII1.

decija2103Nedelja-19.jpg decija2103Nedelja-20.jpg decija2103Nedelja-21.jpg

 

 

 

 

Честитамо свима који су победили, али и онима који су учествовали.Наставница Јелена Бибин, кординатор парламента , посебно похваљује чланове  Ученичког парламента.

Ако се питате где су учници наше школе били у петак увече, ми ћемо вам рећи. На журци!!!! Било је весело, атмосфера је била одлична, а дежурне наставнице су нас похвалиле за лепо понашање.

 

Уживали смо у тој недељи, спорта,музика и доброг расположења ,али су томе допринели часови без контролних и писмених вежби. Глас   о  квалитетаном  програму  одјекнуо је  и ван школе, што је показало интересованје локалних медија.

припремили  чланови   Ученичког парламента и новинарске секције и

И тако прође и ова Дечија недеља, надамо са да је нашим другарима било занимљиво.

 


 

Овај унос је објављен под Актуелно, Ученички парламент. Забележите сталну везу.