Обавештење у вези са применом превентивних мера у раду школе

Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, на састанку одржаном 10.03.2022. године, у складу са стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у оснoвној и средњој школи за школску 2021/2022. годину, донео је следећу

ОДЛУКУ

1. Препоручује се управама школа и наставницима да апелују на родитеље да децу са симптомима не упућују у школу док не прође период изолације у трајању од седам календарских дана након чега се изолација прекида без тестирања.

2. Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, препоручује се употреба заштитних маски за све запослене, ученике и трећа лица током боравка у школи у затвореним просторима. Потребно је наставити појачану примену мера опште и личне хигијене (прање и дезинфекција руку), а нарочито водити рачуна о редовном проветравању и дезинфекцији свих просторија у којима бораве ученици и запослени у школи.

3. Промена учионица током извођења наставе се одобрава уз обавезно проветравање учионице/просторије отварањем свих прозора током малих и великих одмора између часова и, када временски услови то дозвољавају, током часова.

4. Током спроведених надзора уочени су значајнији ризици за заражавање ученика и запослених у њиховим активностима ван школа. Апелујемо и очекујемо од ученика и запослених у школама, као и родитеља ученика, да доследно примењују прописане мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван школе. Посебно се препоручује примена заштитне маске у ситуацијама масовних окупљања у затвореном простору без могућности одржавања растојања (нпр. у јавном превозу).

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.