„У здравом телу, здрав дух“ – спортске активности ученика првог циклуса

Почетак Дечје недеље обележиле су спортске активности наших млађих ђака на граднуличком спортском центру „Иван Грубачки – Гута“. Тада је одржан и крос РТС-а, најпре за ученике трећег и четвртог (4. октобар), а потом и за ученике првог и другог разреда (5. октобар). Најбржи „Ђурини“ крос тркачи:

I разред

Девојчице:

  1. Василиса Руварац I2
  2. Тијана Тошков I1
  3. Маша Бодочи I3

Дечаци:

  1. Томислав Батањски I2
  2. Лазар Лудошки I1
  3. Александар Тапавички I3

II разред

Девојчице:

1.Јелена Петровић II2

2.Ингер Теа Андрић II2

3.Миа Бодваи II3, Тара Татомиров II1

Дечаци:

  1. Тадија Попмијатов II3
  2. Владимир Ћурчин II3
  3. Марко Малбашић II3

III разред

Девојчице:

  1. Нађа Суботички III3
  2. Бојана Веселинов III1
  3. Хана Ковачевић III1 

Дечаци:

  1. Страхиња Грујић III3
  2. Александар Вујин III2
  3. Андреј Бојанић III1

IV разред

Девојчице:

  1. Нина Петровић IV1
  2. Лана Киш IV1
  3. Миа Јокић IV3

Дечаци:

  1. Алекса Јовица IV1
  2. Немања Непергаћа IV1
  3. Александар Пањак IV1

Осим на кросу РТС-а, наши млађи ученици су учествовали и на 5. Зрењанинском полумаратону: Томислав Батањски (3.место у категорији ученика I/II разреда), Дамјан Домић, Уна Костић, Бојана Веселинов, Душан Миловановић, Михаило Пејовић, Огњен Ћурчин, Лазар Пејић, Зорана Рацков, Милица Станков, Гаврило Пејовић, Јован Медаревић.

Спортски дух су у простор школе унели ученици III1, који су у оквиру пројектне наставе писали бајке подељени у групе. Бајку о јунацима спортова написали су, потом драматизовали и одглумили Ана и Лука Шаровић, Андреј Бојанић, Јован Нешић, Михајло Пејовић и Лука Црепајац. Другарима из одељења, затим и ученицима II1, које је учитељица Зорица Трифунов повела до учионице III1 и изложбе „Робот“, пренели су поруке здравих животних навика симболично уништавајући четири опасна чудовошта из бајке: Смртоносни Телефон, Злобни Таблет, Лењи рачунар и Буцкасту Брзу Храну.  Својој првој драгој публици, уз јабуку на дар, ученици III1 су пожелели: „Живите срећно и дуговечно са здравим духом у здравом телу!“ …

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.