Библиотека те чека! – III1

Како је превенција од ширења коронавируса и даље императив у начину реализације васпитно-образовног рада,  час српског језика који је планиран да се одржи у простору школске библиотеке, ученици III1 и учитељица Марина Мајнерић реализовали су у својој учионици.  Дружење које je започето у библиотеци када су  као ученици првог разреда постали њени чланови и позајмили прве сликовнице, сада је настављено кроз  дељење утисака о књигама које су читали током лета.  Њихови одговори на библиотекаркино питање Зашто је корисно да читамо књиге?, показали су да су им предности читања књига увелико познате – уз књигу сазнајемо, откривамо, путујемо, осећамо, богатимо речник и развијамо се.

Разговор о књигама које су читали током лета био је леп повод  да сада када су постали ученици трећег разреда,  наставе причу о библиотекама и њиховој улози, али и да од библиотекарке Светлане Бачулов добију препоруку за читање – наслов који је прилагођен теми њиховог дружења. Уз многе књиге којих су се дотакли на овом часу, библиотекаркина препорука ђацима била је кљига Јасминке Петровић Библиотека те чека.

Да дружење с књигом подстиче креативност показали су и сами, јер су већ следећег часа израдили обележиваче за књиге које ће читати у наредном периоду.

Дружење са ученицима III1 и учитељицом Марином Мајнерић обележило је 15. септембар 2021. у раду школске библиотеке 🙂

https://youtu.be/X5QY6OsNeIM

 

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.