Школски климатски изазов – пројекат наших биолога

У току априла и маја месеца наша школа је учествовала у Школском климатском изазову са темом Градови будућности, који организује
Designathon Works
(Дизајнатон).

То је глобални образовни програм који представља иновативан спој Design Thinking-a и Maker образовања са фокусом на УН циљеве одрживог развоја. KidHub је представник овог програма за Србију.

Овим методом рада  подстиче се развој свих компетенција које су неопходне у 21. веку и које је ОЕЦД (међународна Организација за европску сарадњу и развој) означила као компетенције за 21. век у свом документу о образовању до 2030. године.

То су: креативан приступ решавању проблема, критичко мишљење, иницијатива, тимски рад, научна, техничка и дигитална писменост, предузетничке вештине и емпатија.

Тим наше школе по имену- The Evergreens чине : Александра Ђурђевић, Катарина Божјак и Кристина Кирћански, ученице 7-1 и наставници ментори Јелена Бибин-наставник биологије и Миодраг Мијатов-наставнике технике и технологије.

Наш пројекат се зове-Електрана на отпад и представља решење за паметну рециклажу органског отпада уз производњу енергије која би се користила за расвету паркинга или игралишта.

У овом пројекту је кориштен истраживачки приступ, пројектна и ванучионичка настава кроу употребу микробита и ардуина и неговање интердисциплинарног приступа, критичког става и каријерног вођења.

 

Катарина Божјак- истраживач

Александра Ђурђевић- презентер

Кристина Кирћански-програмер

Ово су наши радови:

Прилог саставили:

Јелена Бибин-координатор Тима за развоj међупредметних компетенција и предузетништва

Миодраг Мијатов-координатор Тима за микробит

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.