Обележили смо Дан школе – 31. мај

Дан који је посвећен нашим ученицима и наставницима, свечаним су учинили њихови заједнички успеси, које су постигли у току ове ванредне школске године.

Дванаест „Ђуриних“ најуспешнијих такмичара похвалили смо преко школског разгласа, а потом је директорка Весна Сакелшек за њих и њихове менторе, организовала свечаност у сали МЗ „Граднулица“. Наши такмичари су, уз међусобну размену искустава са такмичења, тада награђени књигом и почашћени за свој изузетан успех. Међу њима су били прави ученици за пример:

  1. Душан Ковачевић IV3 – 2. место на републичком такмичењу-атлетика
  2. Катарина Терзин IV3 – пласман на покрајинску смотру рецитатора
  3. Сергеј Грубачки IV2 – место на окружном-математика
  4. Вељко Контић V3 – пласман на републичко такмичење „Дабар“
  5. Стефан Гардиновачки VI2 – пласман на републичко такмичење „Дабар“
  6. Сташа Алексић VI2– похвала на републичком такмичењу из математике, 3, место на републичком-физика
  7. Кристина Кирћански VII1 – 2. место на републичком-информатика
  8. Данијела Каруовић VII2 – 2. место на републичком-информатика, 3. место на републичком-ТИТ, 2. место на међународном такмичењу истраживачких радова-информатика
  9. Теодора Пајић VII3 – пласман на републичко-ТИТ
  10. Милица Кеврешанов VII2 – 3. место на републичкој смотри „Дани ћирилице“ – вез
  11. Сара Војнов VII1 – 2. место на републичком такмичењу-пливање
  12. Немања Ристић VIII1– 3. место на републичком такмичењу-џудо

О томе да рад у ванредним и отежаним околностима није спречио наше ученике и наставнике да се такмиче и постижу запажене резултате, најбоље сведочи податак да је поводом Дана школе похваљено око 80 ученика. Неки од њих су били успешни на такмичењима у знању, неки у спорту, а неки, пак, на конкурсима, оним ликовним и литерарним. Све наше успешне такмичаре, Наставничко веће је похвалило поводом обележавања Дана школе.

Како бисмо Дан школе учинили занимљивијим, отворили смо и школски конкурс на тему „Зашто је „Ђура“ нај?; Зашто волим „Ђуру?. За наше млађе ђаке смо осмислили активност коју су радили са својим улитељицама у току 31. маја, свако у оквиру свог одељења. Задатак је био исти за све. Свој одговор на тему: Зашто волим „Ђуру“?, Зашто је „Ђура“ нај?, они су преточили заједничким снагама на хамер папир и тако учествовали на школском конкурсу.

Несвакидашње, јединствено и занимљиво – трудили смо се да управо овако прославимо „Ђурин“ рођендан.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.