У сусрет Дану планете Земље – активности биолога

Наставница Јелена Бибин нас упознаје са планираним активностима биолога поводом обележавања Дана планете Земље:

ШТА ЋЕМО ДА РАДИМО ТОКОМ ОВОГ МЕСЕЦА КАДА ОБЕЛЕЖАВАМО ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ?

 

БИОЛОШКА СЕКЦИЈА И ЧУВАРИ ПРИРОДЕ

 

  1. ОБРАЗУЈЕМО СЕ

Пошто желимо да се укључимо у обележавање Дана планете,прво што треба да урадимо је да се едукујемо. Много је различитих питања у вези са здрављем животне средине о којима можемо да учитмо, укључујући загађење, угрожене врсте, климатске промене, несташицу воде, загађење воде и рециклирање.

 

  1. РЕЦИКЛИРАМО

Сваке године рециклирамо хартију тј. рганизујемо акцију прикупљања хартије.Можемо рециклирати много више ствари него само хартију. Производи од папира, стаклене посуде и неки предмети од пластике могу се рециклирати.

 

  1. ЧИСТИМО ОКОЛИНУ

На Дан планете Земље, због тренутне ситуације се нећемо окупљати у школи већ ће свако у свом дворишту и испред своје куће очистити кутак. Бити еколошки одговоран је дивно, али бити сигуран је још боље

 

4.САДИМО ДРВО

Ову акцију је започео наш парламент-Урбани џепови града-прва активност ће бити сађење дрвета магнолије у нашем дворишту.

 

  1. ВОЛОНТИРАМО

Обично се одржавају разни догађаји поводом Дана планете Земље у које се можете укључити волонтирањем. Волонтирање за један од ових догађаја је одличан начин да се укључите ако нисте сигурни одакле да почнете. Овог пута ћемо започети укључивањем у Црвени крст

 

  1. 7. СМАЊУЈЕМО СВОЈ ЕКОЛОШКИ ОТИСАК

Дан планете Земље је сјајан дан за смањење на пример отиска угљеника. Ваш отисак угљеника је укупна количина  гасова стаклене баште које ваше дневне активности емитују. Један од најбољих начина да смањите емисију угљеника једа идете тога дана без аутомобила. На Дан планете Земље возите се бициклом или прошетајте где год треба. Не само да ће ово помоћи околини, већ ћете добити вежбање и свеж ваздух!

Обележавање Дана Земље је диван начин да се укључите у помоћ животној средини.

Промовисање еколошке свести, предузимање корака за чишћење смећа или смањење отиска  одлични су начини за укључивање у Дан планете Земље.

Без обзира на то што одлучите да славите, осећаћете се  добро знајући да предузимате кораке да направите разлику.

За крај још и ово

 

Earth Action Hub -Climate Action Event

 

Од 21. до 23. маја 2021. године присуствујемо свом првом годишњем Климатском акционом догађају – са кључним говорницима, радионицама, обуком, разговорима и панел дискусијама.

 

Покретачке снаге овог пројекта су претежно млади људи из целог света са заједничком визијом окупљања и подршке појединцима и њиховим заједницама у глобалним, заједничким климатским акцијама.

То је то! Сада изађите напоље и уживајте у Дану Земље!

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.