Упис у први разред основне школе – важне информације!

Поштовани родитeљи / законски заступници деце стасале за упис у први разред основне школе,

Обавештавамо Вас (или подсећамо – ако сте родитељ „са искуством“) да упис детета у школу подразумева следеће кључне кораке: стицање података о деци-будућим ученицима школе и психолошко тестирање детета.

Дакле, до ове године је комуникација школе и родитеља поводом уписа детета подразумевала да већина родитеља дође у школу . Од ове године је цео поступак знатно једноставнији, посебно за родитеље.

Овим путем информишемо родитеље и друге законске заступнике деце да ове године, при доласку није потребно да имате било који од прописаних докумената за упис, јер ће их у вашем присуству овлашћено лице школе „преузети“ електронским путем из одговарајућих евиденција. Након овога, што не захтева пуно времена, обавиће се психолошко тестирање детета од стране педагога или психолога школе.

ВАЖНА НАПОМЕНА:

Молимо родитеље да због бржег и једноставнијег пријављивања деце користе следећу процедуру:

Обрасце можете преузети кликом на следећи линк: [преузми обрасце]

Попуњене обрасце пошаљите на следећу адресу: prvacidjura@gmail.com

Родитељи деце која територијално не припадају школи, а заинтересовани су за упис детета у ову школу, такође нека попуне обазац, без обзира да ли су се већ јављали школи и писали молбу за упис, или то нису учинили.

Будите сигурни да ћемо Вас увек ваљано и благовремено информисати; нови поступак захтева уходавање и са техничке, и са наше и са ваше стране, а тиме и стрпљење и заједничко превазилажење недоумица, на чему вам унапред захваљујемо.

НАЈВАЖНИЈЕ је да се у здрављу видимо у школи, са великим бројем будућих ђака првака.

Срдачан поздрав од педагошко психолошке службе ОШ „Ђура Јакшић“ Зрењанин

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.