Упутство за такмичење – страни језици

Обавештавамо Вас да ће се Oпштинско такмичење из страних језика одржати

20. и 21.02.2021. године (субота и недеља) у основној школи „Ђура Јакшић”,  у Зрењанину. У суботу ће се такмичити ученици из немачког, француског, руског, шпанског и италијанског језика, док ће се у недељу такмичити ученици из енглеског језика. Ученицима је омогућено да се такмиче, на свим нивоима, из два страна језика.

На основу резултата школског такмичења из енглеског језика, на општинско такмичење се упућују најбоље пласирани ученици, а укупан број пријављених ученика, на општинско такмичење не може бити већи од броја одељења осмих разреда дате школе. Уколико школа има само једно одељење осмог разреда, на општинско такмичење може упутити два најбоље пласирана ученика.

Такмичење ће се спроводити у складу са препорукама  Института за јавно здравље Србије, због тренутне епидемиолошке ситуације. За разлику од претходних година, пошто окупљање у школама није дозвољено, организација такмичења ће бити мало измењена:

–          наставници и ученици треба да дођу у школу у одговарајућем термину. (о чему ће накнадно бити обавештени),

–          наставници / родитељи не улазе у школу са ученицима непосредно пре почетка такмичења,

–          дежурни наставници биће наставници школе домаћина,

–          наставници који су у прегледачким комисијама доћи ће у термину за прегледање,

–          наставници који нису у прегледачким комисијама доћи ће у термину за жалбе,

–          по завршетку такмичења ученици се не задржавају у школи,  а о резултатима ће бити обавештени од стране свог наставника или их могу видети на сајту школе домаћина.

У прилогу се налазе сва неопходна упутства, па молимо директоре школа да их проследе свим наставницама страних језика и ученицима како би сви били благовремено информисани.

Уколико, у међувремену, од Друштва за стране језике, Министарства просвете или Института за јавно здравље добијемо другачија званична обавештења благовремено ћемо Вас обавестити.

Молимо Вас да пријаве за такмичење, које су у прилогу, са именима ученика и наставника, доставите најкасније до петка 12.02.2021. године, електронским путем на е-маил адресу atr@osdjurajaksic.edu.rs

Организатор такмичења
Актив наставника страних језика

Срдачан поздрав,
Директор
Весна Сакелшек

Правила понашања за ученике,
Правила понашања за наставнике,
Препоруке организаторима такмичења – Батут,
Препоруке Института за јавно здравље Србије
Списак ученика на општинском такмичењу – фебруар 2021.

Овај унос је објављен под Актуелно, Такмичења. Забележите сталну везу.