„Са Светим Савом на пут кренусмо“ – школски конкурс

Драги ђаци,

Позивамо вас да учествујете на школском конкурсу поводом обележавања Савиндана, школске славе. О томе какав је траг у српској култури оставио Растко Немањић учите већ од првих школских дана. Лик Светог Саве вековима верно прати ученике и наставнике свих српских школа на заједничком путу образовања и васпитања.

Конкурс који расписујемо на тему „Са Светим Савом на пут кренусмо“ јесте уједно и прилика да се подсетите свега наученог о Светом Сави, откријете ново, а потом, своје мисли, запажања и доживљај значаја лика и дела првог српског просветитеља преточите у литерарни (слободна форма – песма, прича, бајка, писмо, есеј …)  или у ликовни рад (техника по избору, формат не већи од листа блока бр. 5). Од наставница српског језика, наставнице ликовне културе или ваше учитељице можете добити детаљнија појашњења која се тичу саме теме и одабира форме у којој ћете радити.

Конкурс је намењен свим ученицима наше школе, од првог до осмог разреда, а школска комисија (наставнице српског језика – Марија Михајловић, Данијела Прелевић и Ружица Миолски; наставница ликовне културе Јелена Гојсовић и учитељица Наташа Станић) и представници Ученичког парламента (Милица Ковачевић VIII3, Кристина Кирћански VII1) одабраће оне најбоље, који ће бити награђени у категорији ученика првог циклуса (I-IV), и у категорији ученика другог циклуса (V-VIII).

Свој рад можете послати на адресу школске библиотеке: biblioteka@osdjurajaksic.edu.rs најкасније до петка 22. јануара, с назнаком ЗА КОНКУРС.  Осим ликовног и литерарног рада, ваш мејл треба да садржи и сл. податке: име и презиме, одељење, име учитељице/наставнице српског језика/наставнице ликовне културе.

Ученик може послати на конкурс један рад (или ликовни или литерарни).

Заједнички задатак свих нас јесте да чувамо и негујемо лепоту и узвишеност духа светосавља, и зато, драга децо, до 22. јануара цртајте и пишите с поштовањем и љубављу о Светом Сави, о свему ономе што за вас представља лик и дело нашег првог просветитеља.

Овај унос је објављен под Библиотека. Забележите сталну везу.