„Осмех за твоје очи“ – 38. Читалачка значка

Манифестација „Читалачка значка“ Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанини“ већ годинама окупља децу основношколског узраста. „Читалачка значка“ биће организована по тридесет и осми пут уз мото „Осмех за твоје очи“, а библиотекари Дечјег одељења позивају све заинтересоване ученике, мале љубитеље писане речи, да читају и представе у свом дневнику читања свега пет књига које су им се највише допале. Овај пут, намера организатора, како стоји у допису који нам је стигао из Библиотеке, јесте да се деци скрене пажња на духовиту књижевност, која је добар пријатељ и велика помоћ у тешким тренуцима. То подразумева да је овогодишњи обавезни део програма књига по избору детета, која га је насмејала и развеселила.

Препоруке библиотекара Градске библиотеке могу се пратити путем друштвених мрежа, где ће периодично бити објављивани одабрани наслови из фонда Градске библиотеке.

Да ли ће читалачке дневнике писати хемијском оловком, урадити у електронској или у видео форми, ствар је личног избора и афинитета ученика – важно је прочитати и самостално представити пет књига.

Рок за предају читалачких дневника је 15. мај. 2021. године.

За све информације:

Viber: 064/811-64-07  023/566-210

E-mail: zrbibliodecjeodeljenje@gmail.com

Facebook: Decje Odeljenje Zrenjaninske Biblioteke

Instagram: zrbibliodecjeodeljenje

Hesteg: #zrznacka #zrbibliodecjeodeljenje

Позив за такмичење

Овогодишњи плакат Читалачке значке

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.