Активности психолошко-педагошке службе у току Дечије недеље

Током Дечије недеље, психолошко педагошка служба је организовала низ активности, које су пратиле тематику саме Дечије недеље, као и дана намењених обележавању одређених тема.

 

Тако је, у четвртим и петим разредима реализована радионица на тему “У туђим рукавицама“. Ова радионица је имале за циљ да децу подстакне на размишљање о деци и људима са инвалидитетом и деци која су обухваћена инклузијом. За тренутак су се нашли у улогама деце која имају оштећења одређених чула, те су били у могућности да сагледају колико је живот тежак и другачији, када нас нешто омета у свакодневним активностима. На основу тога дошли су до закључка како овим особама у свакоме тренутку треба пружити несебичну помоћ.

У седмим разредима смо причали о „Речима које могу да заболе“, на један занимљив начин. Ученици су писали ружне речи (које не спадају у псовке), или реченице које их повређују, па их затим сецкали и од њих склапали лепе речи. Радионица је организована у оквиру такмичења, ко ће саставити што већи број лепих речи, тако да је била врло активна и забавна, а речи које су склопљене, заиста су биле пријатне, речи које “милују“ душу.

У трећим разредима смо анкетирали ученике на тему здравља и његовог очувања, хигијене, као и заштите животне средине. Анкетом смо сагледали да велика већина наших ученика схвата значај вођења рачуна о хигијени, поседовању хигијенских навика, нарочито сада у време епидемије. Већина ученика схвата значај мера превенције против вируса, мада им, како кажу, није увек лако да носе маску. Такође, схватају и значај борбе за очување животне средине, као и сопствени удео у томе.

Активности су протекле у пријатној атмосфери, а из сваке су ученици понели одговарајуће закључке.

ЈМР

Тим за маркетинг школе се захваљује психологу и педагогу школе на сарадњи.

Овај унос је објављен под Актуелно, Маркетинг. Забележите сталну везу.