Дан писмености

Дан писмености је у нашој школи обележен активностима које су са својим ђацима реализовале наставнице српског језика Данијела Прелевић, Ружица Миолски и Марија Михајловић, а са циљем да укажу на значај правилне употребе језика.

Најпре нам се у току 5. часа, путем школског разласа, обратила   Катарина Никић, ученица VI1.  Од Катарине смо јасно и гласно чули зашто је важно  обележавати овај значајан датум, а скренула нам је и пажњу на најчешће грешке које се могу чути у говору или уочити приликом писања.

Звучно обавештење посвећено Дану писмености припремиле су  ученице истог одељења – Јована и Вања Гајин. Њихов звучни запис посвећен 8. септембру можете послушати на јутјуб каналу  наше школе …

Катарина Контић и Анђела Миок, ученице VII3, на најчешће грешке у говору и писању указале су  презентацијом коју су припремиле  с наставницама српског језика …

Уз Катаринино, Јованино и Вањино звучно обавештење,  Катаринину и Анђелину презентацију, и свакако, уз „Речник језичких недоумица“  Ивана Клајна, отворили смо причу о овом важном датуму коју ћемо свакодневно ширити и допуњавати  новим примерима на часовима српског језика.

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.