Успех Заре Замуровић!

ЗАРА ЗАМУРОВИЋ, ученица I1 је 13.06.2020. са својим родитељима и учитељицом Марином Мајнерић, на позив организатора XII МЕЂУНАРОДНОГ ДЕЧИЈЕГ СТВАРАЛАШТВА – На крилима детињства – посетила панонски дечији град-Панонију. Разлог је био учешће (у марту ове године у једној од 10 категорија) на ликовном конкурсу „НАСЛИКАЈМО СНОВЕ“ и Зарино освојено 1. МЕСТО.

Зарин предиван рад је приметио жири у саставу академских сликара Наташе и Константина Ђуричковићa и Јована Милосављевићa. Срдачну добродошлицу је пружила организаторка Оља Радић којој је Зара поклонила монографију наше школе. Свечано отварање фестивала и дружење је било у парку Паноније с домаћином и водитељем програма,Тодетом Николетићем и гостима песницима, сликарима, музичарима (Мирослав Кокошар, Бранко Ршумовић, Миња Субота, Предраг Вуковић Пеђолино, Урош Петровић и многи други) који су увеличали манифестацију и активним учешћем анимирали посетиоце.

У току фестивала одржане су многе радионице на којима су награђени учесници и посетиоци могли да учествују. Зара је учествовала у радионици „Фондације Тијане Јурић“ тако што је написала -Најлепшу поруку свету- „Порука из прве руке“. Ове године је откривена табла с именима-почасним грађанима Панонског дечијег града-Новак Ђоковић и Игор Јурић који је присуствовао. Сусрети и дружење с драгим светом, ето, то је Панонија.  Зара је понела предивне успомене у срцу и у дивном зборнику награђених радова.

Марина Мајнерић

Овај унос је објављен под Актуелно, Такмичења. Забележите сталну везу.