Ђурин  несвакидашњи рођендан

Драги и поштовани ученици, родитељи, наставници  и сви запослени у Основној школи „Ђура Јакшић“

Данас је нашој школи 82.рођендан.Међутим,обележићемо гау складу са тренутком у којем се налазимо,виртуелно, на даљину,на исти начин на који се и настава одвијала последњих месеци.

Сви волимо мај месец који је пун шарених боја, пролећних мириса, сунца, успеха наших ученика и наставника на такмичењима и конкурсима, чији последњи дан је Дан наше школе.Овај мај месец није исти, не личи на себе.

Летопис наше школе забележиће до половине марта пуно лепих догађања, активности ,часова, опремања  учоионица дигиталним наставним средствима, улепшавања школског простора.Вредан помена је и високо оцењен квалитет  целокупног рада школе од стране спољашњих евалуатора, Школске управе у Зрењанину. Заслуга  за тај квалитет припада свима нама:ученицима, наставницима, родитељима, запосленима.

Када је пролеће почело да се буди икада смо, полако, почели да улазимо у последњи квартал ове школске године, ванредно стање у земљи затворило је врата свих школа.Настава се из учионице преселила  у домове наших ученика путем телевизијских емисија и интернета. Сви заједно смо, нежељено, кренули у једну виртуелну, непознату авантуру.

Почетак реализације таквог вида наставе није био нимало лак, како ученицима и њиховим родитељима тако и наставницима.Корак по корак, дан за даном, учећи и радећи на даљину, уз велики труд и стрпљење, стигли смо до самог краја наставне године, богатији за једно ново искуство, можда обогаћени новим  животним навикама, вештинама, емоцијима, али здрави и спремни за распуст који је пред нама.

Желим да се захвалим свим ученицима који су одговорно прилазили сваком часу, марљиво радили и трудили се да испоштују задатке које су добијали од својих  наставника.

Не постоји нити једна дигитална платформа која може да замени живу реч, стручност и емоцију наших наставника.Од самог почетка оваквог вида наставе, сваки од њих јеисказао велику одговорност, ентузијазам, истрајност и компетентност.Честитам им на положеном испиту дигиталне зрелости.

Посебно поштовање изражавам родитељима наших ученика, правим асистентима, десној руци наших наставника, без чије помоћи и разумевања не би било правог напретка.

Захвалност дугујем  психологу, педагогу, библиотекару наше школе на залагању и укључености, али и свим запосленима који су радили на даљину како би школа функционисала и у административном смислу.

Виртуелна авантура у којој смо се нашли показала је колико смо несавршени, али потребни једни другима.

На крају бих желела да честитам  Дан наше школе драгим ученицима, родитељима и свим запосленима  у нади да ћемо почетак нове школске године започети у нашим учионицама, спремни за нове успехе и изазове.

Останите здрави, чувајте себе и друге  и поштујте превентивне мере заштите.

Директор школе:
Весна Сакелшек

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.