У сусрет (из)ванредном Дану школе!

Драги „Ђурини“ ученици и родитељи

Како се ближи значајан датум у нашем школском календару – Дан школе, желимо да вас позовемо да заједно испишемо једну шарену, садржајну и забавнуестраницу школског сајта, која ће остати трајна белешкавремена које смо провели живећи у ванредним околностима услед пандемије вируса Ковид-19. У жељи да забележимо, сачувамо и промовишемо оно лепо и стваралачко,а настало унутар породичних домова или еучионица, расписујемо конкурс поводом предстојећег осамдесет другог рођендана наше „Ђуре“ на тему:

„(ИЗ)ВАНРЕДНО ВРЕМЕ КРЕАТИВНОСТИ“

Конкурс је намењен ђацима и родитељима, а осмишљен тако да сваки учесник, без обзира на доб, личне способности и интересовања, може приказати плод своје креативности у времену проведеном у изолацији, раду и учењу на даљину.

Сваки примерен стваралачки израз -лични, породични инаставни, приказан у слободној еформи (видео или аудио запис, фотографија, литерарни или ликовни рад …), може бити добар садржај за учествовање на школском конкурсу.

Намера нам је да прикажемо да је унутар изолованог и ограниченог простора (дом, еучионица) којим смо се кретали и радили више од два месеца, настало мноштво занимљивих радова и различитих идеја које показују како учити, забавити се, креативно и квалитетно провести време у току ванредног стања. Један учесник може конкурисати са више радова.

Категорије учесника конкурса:

1.Ученици

  • од првог до четвртог разреда
  • од петог до осмог разреда

2.Родитељи

Своје радове можете послати на biblioteka@osdjurajaksic.edu.rs   до 23.маја 2020.године  а школска стручна комисија ће од 25.-30.маја одабрати најбоље у свакој од наведених категорија.

31.мај, уједно и последњи дан учења на даљину школске 2019-2020. године, обележићемо као „Ђурин“ дан на сајту школе. Очекује насеизложбанајуспешнијих радова учесника конкурса, али и најлепших примера учења на даљину. Изложбу радова пропратиће и локални штампани медији.

🙂 Епрепорука за 31. мај 2020. године:

  • Посетите еизложбу поводом обележавања Дана школе на сајту www.osdjurajaksic.edu.rs. Сатницу изаберите сами – кадгод да стигнете, стигли сте на време – ДОБРО НАМ ДОШЛИ! 🙂
Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.