Завршни испит – осми разред

Учење на даљину: АЛАТИ ЗА ПРИПРЕМУ ЗАВРШНОГ ИСПИТА – ГОТОВИ ТЕСТОВИ

У складу са препоруком  Министарства просвете науке и технолошког развоја, имајући у виду ванредно стање, радна група за образовни софтвер Математичког факултета Универзитета у Београду (http://edusoft.matf.bg.ac.rs)  која спроводи и подржава истраживања у вези са наставом математике, рачунарства и информатике, а бави се и испитивањем побољшања наставе применом интерактивних наставних садржај, креирала је  наставне материјале, електронске курсеве и софтверске пакете који су бесплатни и јавно доступни на адреси:  http://edusoft.matf.bg.ac.rs.

Образовна платформа „еЗбирка“ доступна је на адреси: http://ezbirka.matf.bg.ac.rs и представља електронску збирку задатака из математике за ученике старијих разреда основне школе. Збирка садржи преко 12.000 задатака са решењима, груписаних по разредима и областима. Ученици могу решавати одређене задатке и тако се припремити за писмене вежбе, контролне задатке и завршни испит.  Упутство за коришћење платформе може се пронаћи на адреси: http://ezbirka.matf.bg.ac.rs/?action=manual.

Образовна платформа „Завршни испит“ доступна је на адреси: http://zavrsniispit.matf.bg.ac.rs и садржи задатке из математике и српског језика намењене ученицима који се спремају за полагање завршног испита. Задаци су груписани по областима и нивоима и смештени су у базу података. Посебно прилагођени задаци пружају могућност ученицима обухваћеним инклузијом да користе дигиталне технологије и унапреде своје знање. Платформа је добитник награде „Award Inovative Practice 2020” на светском такмичењу „Zero Project 2020“, у организацији Essl фондације и Уједињених нација у Бечу. Упутство за коришћење платформе је доступно на адреси: http://zavrsniispit.matf.bg.ac.rs/doc/uputstvo.pdf.

Овај унос је објављен под Актуелно, Завршни испит. Забележите сталну везу.