Школска слава 2020.

Школску славу посвећену лику и делу првог српског архиепископа, првог српског књижевника, првог учитеља српског народа, обележили смо пригодним програмом у просветитељском духу – угледним часом.

Час у свечаној сали МЗ „Граднулица“ који су нам о Светом Сави припремили ученици четвртог разреда, према сценарију и у режији Соње Вујаковић, координатора културних активности школе, пратили су с пуном пажњом ученици и наставници, родитељи и драги гости наше школе.

Као прави учитељи и савесни ученици, својој улози приступили су озбиљно, управо онако како то захтева и сама тема припремљеног часа – личност Растка Немањића.

Свечаност започета светосавском химном у извођењу школског хора који предводи наставница Ивана Петричић, настављена је у духу традиције – беседом свештеника Давора Стојановића,  обредом сечења славског колача и предајом кумства за наредну школску годину, као и поздравним речима директорке Весне Сакелшек.

Одељења III1 (учитељица Наташа Станић) и VII1 (старешина Јасмина Мијатовић) прихватила су кумство од овогодишњих кумова славе, одељења IV1 (учитељица Зорица Трифунов) и VIII1 (старешина Маја Алмажан).

Савиндан јесте и прилика када директорка похваљује наставнике који су у току прошле године са својим ученицима постигли успех на такмичењима. Посебну похвалу директорка је упутила координаторима наставе, Марини Мајнерић и Јовану Ђорђевићу.

Осим наставника који су за свој менторски рад похваљени и награђени пажљиво одабраном књигом, директорка је ову свечану прилику искористила да на исти начин похвали и бројне чланове колектива који својим ангажовањем и залагањем доприносе раду наше школе …

Списак похваљених можете преузети [овде]

Часови уочи обележавања Савиндана, осим у припремама за саму свечаност у сали МЗ „Граднулица“, били су посвећени и дечјем стваралаштву на тему школске славе. Тако су лик првог српског просветитеља, ученици виших разреда преточили у ликовне радове, које је наставница Јелена Гојсовић изложила у холу школе…

[slideshow_deploy id=’13538′]

Посебну захвалност дугујемо породици Горшћак која је даровала школу иконом Светог Саве, као и родитељима одељења IV1 и VIII1, који су се потрудили да Савиндан и ове године прославимо свечано и примерено.

Свечаност у нашој школи пропратили су и медији …

https://ilovezrenjanin.com/vesti-zrenjanin/skolska-slava-sveti-sava-2/

СБ

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.