Из школске библиотеке …

У току овог полугодишта из школске библиотеке је позајмљено око осам стотина књига. Поново су највреднији корисници били они млађи, ученици другог, трећег и четвртог разреда.

Са библиотеком, њеном наменом, али и са основним правилима којих се у њој придржавамо, упознали су се и ђаци прваци. Почели су да позајмљују прве књиге – сликовнице, као и да их уредно враћају. Посебну пажњу привукле су им књиге које смо крајем прошле школске године добили на поклон од Блиц фондације – Калимеро, Суперкрила, Љуте птице, Суперхероји.

Мало старији ученици првог циклуса бирали су радо књиге о знаменитим личностима српске историје – Хајук Вељко, Проклета Јерина, Принцеза Оливера, Чучук Стана, издања набављена од прошлогодишње донације Министарства просвете.

Иако слабије посећују библиотеку, ученици виших разреда су показали интересовање за прилагођене психолошке приручнике, стрипове, Дневник Ане Франк, Ми деца са станице Зоо, као и за наслове – Крв зимске ноћи, Кад сат откуца тринаест, Да пукнеш од смеха.

Почетак другог полугодишта биће обележен новом донацијом Министарства просвете. Библиотеку ћемо обогатити књигама које се налазе на Листи одобрених публикација, а у износу од 34.000,00 динара – прави новогодишњи поклон за љубитеље књига и читања 🙂

СБ

Овај унос је објављен под Актуелно, Библиотека. Забележите сталну везу.