Награда за наставника Јована Ђорђевића!

НАГРАДНИ КОНКУРС

ЗА НАСТАВНИКЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА

„ДИГИТАЛНИ ЧАС“

У ШКОЛСКОЈ 2019/2020. ГОДИНИ

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је и ове школске године расписало  наградни конкурс за наставнике основних школа „Дигитални часˮ . Овај конкурс има за циљ подстицање употребе информационих технологија као наставних средстава, односно употребу информационих технологија које су применљиве у настави и уједно усклађене са исходима/задацима и циљевима часа. Наградни конкурс био је намењен  свим предметним и разредним наставницима основних школа чији је оснивач Република Србија.

Предмет наградног конкурса је рад који предвиђа употребу информационих технологија, а који оцењује стручна комисија. Употребљене информационе технологије морају бити применљиве у настави и усклађене са исходима/задацима и циљевима часа као и да имају позитиван ефекат на процес наставе и учења.

Поводом конкурса пријављено је 255 радова, од којих је 51 рад одабран за награду, и то: 17 радова у области математике, рачунарства, информатике и техничког образовања, 17 радова у области друштвених наука, уметности и спорта, и 17 радова у области природних наука.

Сви радови који су испунили услове конкурса објављени су у електронском Зборнику радова на адреси http://zbornikradova.mtt.gov.rs/.

И ове године, нашу школу успешно је представљао  наставник Јован Ђорђевић који је освојио ТРЕЋУ НАГРАДУ (по трећи пут), а назив награђеног рада је „Техничка и дигитална писменост“. При евалуацији, рад је оцењен у оквиру три групе критеријума:

– Оствареност основних дидактичких принципа наставе,

– Иновативност, интерактивност и интердисциплинарност и

– Примена информационих и комуникационих технологија.

Јован Ђорђевић, наставник (техничко и информатичко образовање; техника и технологија)

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.