Такмичење у програмирању на микро:бит уређајима

У оквиру програма „Школе за 21. век“, Британски Савет је организовао такмичење у програмирању у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Сврха такмичења је инспирисање младих да решавају свакодневне проблеме у својим школама и заједницама кроз програмирање микро:бит уређаја. За учествовање у такмичењу, потребно је осмислити пројекат као одговор на Циљеве одрживог развоја.

Тим наше школе: Катарина и Богдан Пуповац, ученици 73 разреда и наставник информатике и рачунарства Дарко Станков, изабран је за један од 20 најбољих у држави! Наш пројекат „Паметна учионица“, одржава оптималним услове за рад и боравак у учионици: контролише осветљење и  температуру а по потреби укључи вентилацију. Уколико је учионица празна, искључује све уређаје!

Такмичење је одржано 29. новембра 2019. у просторијама Стартит центра Зрењанин.  Нисмо остварили пласман за наставак такмичења (међународни ниво) али смо се лепо провели. Разговарали смо са амбасадорком Велике Британије, пробали ВР кацигу и дружили се са другарима из 20 најбољих тимова Србије!

ДС

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.