ваннаставне активности

У школи се реализује велики број секција, а посебно су атрактивне драмска, лингвистичка и архитектонско-грађевинска секција.

Ученици осмог један и осмог два разреда ОШ „Ђура Јакшић“ извели су недавно, на Камерној сцени Народног позоришта уникатно издање „Сумњивог лица“ или „Опсада Европе“. То је сценска симулација по мотивима познате (и увек актуелне) комедије Бранислава Нушића, ментор Софија Жебељан, професор и стручни сарадник Станко Шајтинац, позоришни критичар и театролог.Лингвистичка секција наше школе ради седам година и за то време око стотину ученика вредно је проучавало свој завичај. Чланови секције са својом професорком Софијом Жебељан истражују језик свог завичаја и праве речник старих и необичних речи. Истражују на терену, у Архиву, Музеју, библиотекама. Освојили су прво место на републичком такмичењу за рад у области српског језика под називом „Мој завичај – Граднулица у Зрењанину, а све то у Банату“.
У школи се реализују и  смислене практичне вежбе из области архитектуре и грађевинарства од стране ученика уз координацију наставника-ментора Јована Ђорђевића. Циљ је  бити оргиналан и на што маштовитији и лепши  начин, трагањем за идејама читајући прикладне књиге и часописе  креирати макете грађевинских објеката. Готово све макете су награђене од општинског до републичког нивоа такмичења.