43. „Песничка штафета“

Пуно занимљивих стихова и радост наших ђака обележили су посету 43. „Песничке штафете“ нашој школи. Вођа овогодишњег песничког такмичења био је песник Перо Зубац, у пратњи библиотекара из Градске народне библиотеке „Жарко Зрењанин“.

Сусрет смо започели кратким филмом у којем смо нашим драгим гостима приказали шта наши ђаци мисле о песмама, како доживљавају личност песника и саму „Штафету“. Филм је реализован у сарадњи ученика свих одељења од I до IV разреда, њихових учитељица, наставника Дарка Станкова и библиотекарке Тамаре Живанкић, уз подршку учитељице Соње Вујаковић, као координатора културних активности. Пројекција се веома допала нашим ђацима и испраћена је са пуно смеха, што нам је посебно драго.  🙂

Након представљања стихова наших младих песника, жири је издвојио две песме које су се пласирале на даље такмичење: „Школе“ Теодоре Радичев, из одељења II/1, учитељице Марине Мајнерић и „Хероји“ Матеје Шаренца, из одељења II/2, учитељице Соње Вујаковић.

Сусрет је заокружен песниковим рецитовањем одабраних стихова за децу  из ранијег опуса, као и нових песама из књиге „Песме за Милену“, коју је зрењанинска библиотека објавила у оквиру овогодишње традиционалне поетске манифестације. Растали смо се са жељом да се дружимо и следеће године.

Честитамо нашим ученицима на успеху и желимо им срећу на даљем такмичењу!Завршна свечаност „Штафете“ биће одржана 7. априла у 11 часова у Културном центру Зрењанина.

Наш филм посвећен „Штафети“, можете погледати овде.  😀

https://www.youtube.com/watch?v=2Pdf43EY0aA

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.