Свечаност поводом Дана Светог Саве

Да се жељом за стицањем нових знања, трудом, учењем, као и врлином можемо приближити оним вредностима које је својим деловањем, важним за нашу историју, културу и просвету заступао Свети Сава, подсетили смо се и ове године на дан када школе обележавају своју славу, Савиндан.

Свечаност је отворена наступом школског хора који је, предвођен наставницом Иваном Петричић, присутне поздравио Светосавском химном. Потом се драгим гостима, ученицима и наставницима обратила директорка школе, Весна Мађаров, истичући значај обележавања дана посвећеног нашем првом просветитељу и најзначајнијем црквеном посленику.

Савину мудрост и човекољубље својом драмском изведбом, приближили су нам ученици одељења IV/2 и IV/3. Уживали смо у сценској адаптацији народне приче „Свети Сава и сељак без среће“ коју су са ученицима припремиле учитељице Љубица Бјелотомић и Биљана Перин. Затим је пријатну атмосферу употпунио и наступ фолклорне секције учитељице Зоране Ракић. Координатор целокупне приредбе била је учитељица Соња Вујаковић.

Кумови славе су ове године била одељења III/3, са учитељицом Зораном Ракић и IV/3, са учитељицом Биљаном Перин. Након резања славског колача, пред окупљенима је говорио и отац Давор Стојановић.

Свечаност је завршена похвалом директорке Весне Мађаров упућеном свим наставницима у школи, од којих су најуспешнији током протекле школске године награђени похвалницама и поклон књигама.

[slideshow_deploy id=’6863′]

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.