Најлепше познанство икад

Поједини ученици наше школе и наставници угостили су од 9. до 12. маја госте из „Четврте основне школе“ из словеначког града Цеља. Могу се похвалити да сам један од домаћина била и ја. И, верујте ми, још увек сам јако срећна кад помислим на тих неколико дана проведених са нашим новим другарима из друге државе.

Цео четвртак смо провели у ишчекивању, питајући се какви ће бити наши  гости и како ћемо заједно провести четири дана. Када су стигли, сви смо од узбуђења викали. Мислим да смо и ми, али и они, били веома збуњени. Припремили смо им приредбу добродошлице, а затим смо са гостима пошли кућама. С обзиром на то да је већ било вече, а наши гости су путовали цео дан и били су уморни, ми смо само заједно вечерали и легли да спавамо.

Заједнички проведени дани били су веома садржајни. Трудили смо се да што више градских знаменитости покажемо гостима. У петак смо били у посети Градској кући где нас је дочекао градоначелник Зрењанина. Након посете Градској кући, и гости из Словеније и ми смо учествовали у манифестацији „Европско село“ која је одржана на Тргу слободе.  Наша школа је на овој манифестацији представљала Белгију, а гости су представили своју земљу, али се ни овде нисмо много раздвајали јер су наше кућице биле једна до друге, па смо се и на „Европском селу“ лепо дружили. Увече смо заједно са другарима из V разреда направили журку у школи и феноменално смо се провели. Иако живимо у различитим државама, слушамо исту музику уз коју  једнако играмо и забављамо се. У суботу смо били у Белом Блату где смо посетили етно кућу и школу у чијем дворишту смо се лепо играли и дружили. Међутим, субота је брзо прошла, па тако и посета наших гостију. Стварно је кратко трајало.

Ја сам срећна јер сам добила нову пријатељицу по имену Маја са којом сам провела заиста незаборавне тренутке. Нас две одржавамо контакт и радујемо се наредном сусрету које ће се десити у септембру.

Дуња Милић V 1

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.