Панонски скијаш – Немања Тричковић

У нашој школи има много ученика талентованих за спорт којим се баве. Ипак, по мени је најнеобичнији спорт којим се бави мој друг из разреда Немања Тричковић.  Немања жели да буде алпски скијаш и у томе је веома успешан.

Немања је ученик VI 3 разреда, одличан је ђак и добар је друг. Оно по чему се он издваја у односу на своје другове јесте то што се бави скијањем. Иако живи  у банатској равници која је стотинама километара удаљена од европских ски центара, Немања се од своје четврте године успешно бави скијањем и тренутно је у Војводини у свом узрасту (дечаци до 13 година) најбољи.

Упитао сам Немању због чега је одлучио да се бави баш скијањем?

Рекао ми је да је од малих ногу са родитељима  одлазио на зимовање на Стару планину, са четири године научио је да скија и од тада живи његова љубав према планини, снегу и скијању. Због географских прилика Немања је у неповољном положају, па није у могућности да тренира онолико често колико би требало и колико би он желео. Иако је на скијама највише 40 дана годишње, што је и три пута краће од његових вршњака, он је један од најуспешнијих скијаша београдског ски клуба „Ројал“ чији је члан. Он је ове зиме у трци „Трофеј Београда“ освојио седмо место, у конкуренцији вршњака из Србије, Бугарске, Црне Горе, БИХ и Македоније, а остварио је запажене резултате и недавно на Старој планини.

Оно што је ме је посебно занимало је где то Немања тренира и како то да постиже значајне резултате када нема одговарајуће услове за тренирање.

Немања је добро упознат са скоро свим ски стазама широм Србије, па и шире. Ове зиме највише Skijasје скијао на Мокрој гори, а осим на овој стази, често је скијао на Старој планини на којој је и начинио своје прве скијашке кораке, а добро су му познате и планинске стазе у Француској. Немања каже да му је понекад тешко јер је у неповољнијем положају у односу на своје вршњаке скијаше, али уколико нешто јако волиш, мораш се мало и потрудити. Предиван осећај који има док скија чини да је његова љубав према скијању увек жива.

Надам се да ће Немања и даље бити истрајан у бављењу спортом који воли и да ће се са такмичења враћати са много медаља.

Никола Ђордан VI 3

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.