Сарадња са компанијом Модитал д.о.о.

Влада Републике Србије посредством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, претходне школске године започела је пројекат „2000 дигиталних учионица“. Пројекат подразумева дигитализацију наставе коришћењем модерних образовних материјала. Ове године, у наставку пројекта, одабрано је пет стотина школа којима ће Министарство просвете и Влада Републике обезбедити дигиталне учионице за  ђаке првог, другог, петог и шестог разреда. Међу одабраним школама је и наша ОШ „Ђура Јакшић“.

Задовољство нам је што смо остварили веома успешну сарадњу са производном  компанијом Модитал д.о.о.  која послује у оквиру познатог италијанског бренда и произвођача чарапа Помпеа.  У нашој земљи која је трећа по извозу чарапа у свету, ова компанија, непрестано ширећи и унапређујући своје пословање, постаје лидер и  у оквиру својих производних линија запошљава преко осам стотина радника (четири стотине у Зрењанину).

У циљу модернизације наставног процеса, ова компанија поклонила је школи тринаест ласерских штампача, чиме ће рад наших наставника, уз већ постојећу дигиталну опрему, бити адекватно употпуњен и олакшан.

Захваљујући Министарству просвете и компанији Помпеа  све учионице  биће од следеће године дигитализоване и опремљене ласерским штампачима, што ће у великој мери допринети да квалитет наставе у нашој школи буде на високом нивоу.

Велику захвалност за допринос  унапређивању наставног процеса  дугујемо г. Ивану Стојановићу, генералном директору компаније Модитал д.о.о.

Светлана Бачулов, библиотекар школе

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.