„Креација и корелација у настави“

Ученици мог одељења (IV2) су 13. 9. 2018. године учествовали у реализацији радионице „Бечкерачка тврђава“ у оквиру пројекта Градске библиотеке и Народног музеја Зрењанин – „Storytelling у Музеју“.

Радионица је реализована у просторијама музеја, а водитељи су биле две библиотекарке и кустос. Кроз читање и приповедање занимљиве приче, старе фотографије, разговор, кратак филмић, експонате који су нас окруживали, деца су имала прилику да сазнају и науче више о прошлости на нашим просторима, о средњем веку, грађевинама, животу некада. Такође, веома битно и драгоцено је то што су ученици имали прилику да упознају установу културе која чува завичајно наслеђе, да им у том амбијенту буде пријатно, а настава очигледна.

Приликом планирања наставе за овај дан, „умрежила“ сам наставне предмете: Природу и друштво, Српски језик, Ликовну културу и Физичко васпитање. Током активности, наставне јединице ових предмета су се преплитале и повезивале, биле у функцији једне другима ширећи деци знање на веома занимљив начин.

Добра радна атмосфера, занимљиве активности, нов пријатан амбијент и лепо дружење ће сигурно допринети усвајању планираних садржаја код ученика и учинити сећања и знања трајним и функционалним – што је и био основни циљ.

Учитељица Соња Вујаковић

Овај унос је објављен под Актуелно. Забележите сталну везу.